Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Kauza Fiala vs Bartoš

Glosa

Úvodem předešlu zdánlivě nesouvisející skutečnost. V této zemi žijí lidé, byť jsou v menšině, kteří nemají potřebu soustavně plivat na premiéra, vládu, koalici a častovat ji stupidními názvy.


A dokonce jsou tu i občané, kteří některou ze stran koalice volí. Jenom na okraj podotknu, že těm, kdo znevažují postoje lidí s takovýmto politickým přesvědčením zhusta nevadí bláboly lídra ANO a nesplnitelné populistické sliby z propagandistické dílny jeho hnutí.

Nicméně ke kauze Fiala vs Bartoš. Domnívám se, že premiér dal pirátům férovou nabídku; stačilo vyměnit jednoho ministra za jiného. Místo toho jsme svědky neskutečné hysterie ze strany pirátů a jejich příznivců, kdy se donekonečna řeší formalita, ale podstata - průšvih kolem DSŘ - se pozvolna vytrácí.

Za sebe musím říci, že jsem v úterý (24. 9.) zažil dva šoky - o oba se postarali politici pirátů. Nejprve odpoledne na tiskové konferenci vylhaným obviněním vůči ODS, premiéru P. Fialovi a také další funkcionářům této partaje (jakože na jednání, které neexistovalo, měli donutit premiéra, ať Bartoše a piráty vyhodí). Korunu tomu pak nasadila pirátská funkcionářka o. Richterová, když večer v Událostech, komentářích na ČT tváří v tvář faktům předneseným hejtmanem M. Kubou na svých fantasmagorických lžích sveřepě trvala.

Tím piráti ztratili v mých očích poslední zbytky důvěryhodnosti.

Pokud totiž stejně děsivým dojmem zapůsobil v úterý (24. 9.) na premiéra ministr a VP I. Bartoš, nedivím se, - i při zohlednění celého kontextu kolem digitalizace - že se P. Fiala záhy rozhodl aktivovat proces Bartošova odvolání.

  • Sdílet: