Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Netušila jsem, že prodej odpustků - běžný ve středověku - ještě neskončil

Nic nemůže jít trvale cestou křivou

Ve středověku stačilo zaplatit církvi kolik si řekla a podvodník, zloděj a tenkrát i vrah nebyl souzen, nešel do šatlavy, ale byl zproštěn viny. Zaplacením se z lumpa stal bezúhonný občan, pohlíželo se na něho, jako by nikdy nic neudělal: za peníze šlo všechno. A nyní? Taky stačí zaplatit - a je to?


Pravda se ale nedá umlčet, je v každém z nás jakožto nezničitelná lidská podstata a jako žádný strom neroste do nebe, tak žádný prolhaný a prostopášný zbohatlík si na lžích a podvodech nevystaví pěknou budoucnost: skončí v propadlišti dějin jako všichni podvodníci před ním. A když neomalenost těch, co se prodrali k moci – fašistů, komunistů, i dnešních zbohatlíků přesáhne meze únosnosti, režim padne. Nic nemůže trvale jít cestou křivou.

A že teď stačily jenom 3 měsíce a občan, který s ostatními podváděl a bylo mu to dokázáno, zaplatil 200 000,- Kč a už podvodník není?

Tento člověk odsouzený za korupci, za uplácení lékařů, aby předepisovali jejich léky: člen ODS, zaměstnanec farmaceutické firmy Interchemia Praha a k tomu v té době hejtman, Jan Kokoška, k tomu dodal: „… jsem netrestaný. Mám nové cíle a nové výzvy.“

Advokát Lukáš Eichinger přidal i svá slova: „Po zaplacení se na pachatele hledí, jako by souzen nebyl.“

  • Sdílet: