Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Díváme se, jak se jednomu z ministrů nepodařilo splnit úkol (nezvládl zavést do praxe digitalizaci) a byl vyloučen z vlády.

V tisku mi chybí zpráva, kdy zmíněný odvolaný ministr finanční ztráty, které podle informací v tisku jsou mnohamilionové, zaplatí.

Proč vůbec máme ve vládě lidi, kteří z našich peněz (z peněz daňových poplatníků) místo aby brali své působení v čele státu jako službu našemu národu (plat mají díky nám daňovým poplatníkům), tak národu škodí?

Německý lékař Dr.med. Gunter Frank – autor knihy, která u nás vyšla česky s názvem ´Zločin v režii státu´, vysvětluje, že nad všemi státy jsou nyní kartely finančních magnátů a ti dávají příkazy. A současným trendem je dostávat do vyšších funkcí hloupé politiky, protože inteligentní politiky by museli pracně korumpovat, což stojí hodně peněz… anebo zastrašit. Hloupé politiky tam dostanou snadno: hloupí jsou spokojení s málem.

Poslouchají kartely finančních magnátů, plní jejich příkazy. Tento současný trend má i svůj název = státní převrat diletantů.

Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to docela pěkná humorná scénka v silvestrovském vysílání: jeden blbější než druhý, jeden agresivnější než druhý a společně se shodnou na jediném: pravda nesmí na světlo, tu je třeba utlouct už v zárodku. Jedině pokrytectvím a ještě větší a větší agresivitou se aktéři scénky zuby nehty drží u toku peněz, u moci.

Leč všeho jenom do času.

Český národ umí číst (i žít) mezi řádky. Jinak bychom nepřežili fašisty i komunisty. A my jsme všechnu tu absurditu přežili, nejsme, co se týká moudrosti a duchovní úrovně, žádní podržtaškové – narodil se mezi námi největší humanista všech dob, je mu už 26 let. Nepřišel náhodou, náš národ si ho zasloužil.

A hlupáci? Je to protiváha, protivenství pravdě a lidskosti, díky hlupákům se ti ještě úplně nevytříbení tříbí do úplné ryzosti.

  • Sdílet: