Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Zločinci u moci a naše životní poslání

Vědomí-svědomí

Je možné se přemístit do příjemnějšího prostředí, kde by se nám víc líbilo?Existují někde lidé, kteří žijí jinak nežli my tady na Zemi – bez nevraživosti vůči sobě, bez pomluv a urážek, bez agresivity dotažené až k válce? Existují někde společenství, v nichž se neválčí?Je něco jako planeta bez válek utopie? Neumíme si ani představit, že by neválčit bylo možné?


Darwin nám vysvětlil, že jsme se coby lidský druh vyvinuli tady na Zemi. Křesťané oponují svým názorem: tvrdí, že nás stvořil Bůh.

Vědeckou cestou jsme se nedopracovali k tomu, abychom se dozvěděli, jestli je někde ve vesmíru život: jestli mimo Zemi existuje nějaká další obydlená planeta – lidmi obydlená planeta.Je pro nás nepředstavitelné, že by obydlená planeta existovat mohla, že by dokonce obydlených planet mohlo být víc – a na některých by už se lidé dokonce dopracovali k tomu, že by nepotřebovali války?Zní to jako utopie, jde o bohapustý blábol nebo jsou skutečně bez válečné planety?

Vědeckou cestou o nich nevíme… ale vědí vědci už všechno?

Existuje k poznání pouze vědecká cesta jakožto jediná správná a jediná možná a jsme my lidé pouze směs masa a kostí, kůže a vnitřních orgánů vědou dopodrobna rozpitvaných? Jsme jenom to, co se dá rozpoznat pod mikroskopem a pomocí vědeckých špičkových přístrojů?

Stačí, co objevila současná věda?

Dovolím si vystoupit z řady a informovat o tom, co vědci nevědí. (Jak a proč to vím: viz video Cesty k sobě).

A co jsem se dozvěděla? Planeta Země je hodnotná přírodní rozmanitostí, velmi hodnotná a není to jediná obydlená planeta a člověk se nevyvinul tady na Zemi. Proces stárnutí se netýká jen lidí, stárnou i planety, byť se jejich život počítá na miliardy let, jednou každá z nich skončí. A nežli dojde k jejímu zániku, vyspělí jedinci mapují vesmír, hledají prostředí vhodné pro lidský život: lidé vesmír kolonizují. Jednou z planet, kam lidé přesídlili, když jejich domovská planeta už se blížila ke svému nezvratnému konci, je i Země.

Nejsme tu moc dlouho, cca 2000 generací. A podle toho to tu vypadá. Nemusíme si rvát hrůzou vlasy, co to tu děláme – jsme na tom podobně jako na jiných nově obydlených planetách: vyrovnání se s novými podmínkami znamenalo propad, ze kterého se den za dnem zdvíháme.

A kam pozemské oko dějinami dohlédne, pořád lidé u moci lžou, podvádí, hromadí majetek (církev, fašisti, komunisti, novodobí mocipáni). Dělají všechno proto, aby se u moci udrželi.

Ale naše ´osobní oko´ musí pohlédnout dál: nesmíme zůstat v bezmoci vůči zločincům, musíme vědět, že jsme tu proto, že máme za úkol situaci na Zemi zlepšovat: láskyplností a pravdivostí prosvětlovat svůj život a ´svítit´, smysluplné věci nabízet i dál. Nabízet ruce ke spolupráci.

V podstatě jde o to: nedělat, co chtějí zločinci. Chtějí nás rozeštvat, postavit proti sobě, určují, koho musíme nenávidět. A my se musíme udržet v mírumilovném módu: v bez válečném módu. Jakýkoliv náš vztek, strach, naše bezmocnost, naše naříkání, pomluvy apod. – to všechno je agresivní druh energie, kterým zločince dopujeme. Svou agresivní reakcí, svým agresivním postojem zločince vyživujeme. A neomlouvá nás, že třeba ani nevíme, že takovou moc naše myšlenky a slova mají. Stačí si o tom zapřemýšlet a rozhodnout se: ne, zločince podporovat nebudu.

Ničím jiným na bez válečných planetách lidé neuspěli nežli právě tím, že zločince přestali krmit svou energií. Pěkně ´zdola´ každý sám za sebe si sáhl do svědomí a stranou odkládal své tlaky, svou nenávist, zlobu, sebelítost. Nepřistoupil na agresivní válečné pobídky zločinců u moci. Zločinci budou své nesmysli na nás aplikovat jen tak dlouho, pokud jim to budeme baštit.

A nikam se nepřemístíme.

Pomocí není někam utéci. Pomocí je poučit se a vykonat, co je třeba.

  • Sdílet: