Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Co se stalo včera

Co se stalo včera a dnes ráno

Pokus o shrnutí


Volební neúspěch Pirátů: „Víkendové volby přinesly špatné výsledky Pirátům, ale moc dobrý výsledek neznamenaly ani pro koalici jako celek.“ (PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D., po schůzce s premiérem, úterý ráno, 24. září 2024)​(CT24)

Setkání s premiérem Fialou: „PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D., se s prof. PhDr. Petrem Fialou, Ph.D., LL.M., setkal v úterý dopoledne, kde spolu řešili situaci ve vládě a právě digitalizaci stavebního řízení.“ (Úterý, 24. září 2024)​(CT24).

Oznámení o odvolání: „Premiér prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M., oznámil záměr navrhnout odvolání PhDr. Ivana Bartoše, Ph.D.“ (Úterý odpoledne, 24. září 2024)​(CT24)​(iROZHLAS).

Autor: PhDr, PH.D. otevírá láhev levného ale celkem dobrého Rulandského šedého, ročník 2023

Reakce Bartoše a Pirátů: „PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D., se smířil s rozhodnutím, zdůraznil ale, že Piráti ve vládě nadále hodlají prosazovat své cíle, zejména v oblasti digitalizace a bytové politiky.“ (Úterý večer, 24. září 2024)​(CT24).

Reakce od Ing. Miroslava Kalouska. Mimo jiné nechává se slyšet. "Díky, Ivane, jste férovej chlap."

Kritika digitalizace: „PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D., byl kritizován za zpoždění digitalizace stavebního řízení.“ (Před odvoláním, pondělí, 23. září 2024)​(iROZHLAS)​(CT24).

Tiskové konference: „Tiskové konference prof. PhDr. Petra Fialy, Ph.D., LL.M., a PhDr. Ivana Bartoše, Ph.D., se konaly krátce po oznámení odvolání, kde oba komentovali důvody a budoucnost spolupráce.“ (Úterý odpoledne, 24. září 2024)​(CT24).

Piráti vnitrostranická diskuze: „Piráti zahájili vnitřní diskuze o dalším postupu ve vládě, někteří navrhli odchod z koalice.“ (Úterý večer, 24. září 2024)​(CT24).

Rezignace na post předsedy strany: „PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D., rezignoval na post předsedy Pirátů v reakci na volební neúspěch.“ (Pondělí, 23. září 2024)​(CT24).

Autor: PhDr., PH.D. Dopíjí láhev Rulandského šedého ročník 2023.

Reakce koaličních stran: „Zástupci ostatních koaličních stran podpořili odvolání PhDr. Ivana Bartoše, Ph.D., přestože některé členy překvapila jeho rychlost.“ (Úterý večer, 24. září 2024)​(CT24).

Prohlášení Jana Lipavského: „Ministr zahraničních věcí Bc. Jan Lipavský ve svém prohlášení zdůraznil, že Piráti i nadále hájí zájmy České republiky a pokračují v práci ve vládě. Rozhodnutí o odvolání Bartoše ale vnímá jako důležité pro budoucí politický vývoj.“ (Středa, 25. září 2024)​(CT24)​(iROZHLAS).

Večer: Všichni spolu s právníky studují koaliční smlouvu. Už si přesně nepamatují co tam bylo.

Ráno následující den: Autor. Bolí ho hlava, víno bylo polosladké. Bere si dva aspiriny. Ví, že moc píše ale nemůže si pomoc.

Autor PhDr, PH.D., provádí předběžnou analýzu: "Hodnotí včerejšek prozatím jako neshody mezi intelektuály."

Zdroj připraven pomocí AI.

  • Sdílet: