Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Petice za ukončení veder a celkově lepší počasí

Horko, ze kterého kape pot na maják

My, níže podepsaní občané České republiky i celého mírného klimatického pásma, do běla rozžhavení naštváním na současná vedra, tímto žádáme:


1. Okamžitě a bezodkladně musí letošní horka skončit!

2. Léto bude oficiálně probíhat od 1.6. do 30.8., ani o den déle. Maximální povolená teplota po tři dny za sebou je 27°C, maximální povolená teplota týden za sebou je 25°C.

3. Bouřky se povolují pouze v noci, možnost krupobití musí býž vždy předem odhlasována místní samosprávou. Zákon stanoví maximální velikost krup na 0,5 cm.

4. Přívalové deště se výslovně zakazují. Maximální intenzita deště se stanovuje na druhý nejvyšší stupeň stěračů průměrného osobního vozidla.

5. Zároveň s tím se zakazuje období více než 14 dnů bez pořádného deště.

6. Deště se povolují pouze v noci, v pracovní době a mimo dny pracovního klidu.

7. Je zakázáno přemnožování sinic v nádržích určených ke koupání, much, komárů, vos a všeho bodavého a obtížného hmyzu.

8. Přechodná období, to jest jaro a podzim musí být prosta extrémů a rychlých výkyvů teplot.

9. Zima musí začínat a končit pomalu, uprostřed zimy se vyžaduje období jednoho měsíce s dostatečnou sněhovou pokrývkou a bez velkých mrazů. Slunci jsou povoleny současné doby východu a západu, ale je mu zakázáno schovávat se celé dny a týdny za zamračenou oblohu.

10. Větru se povoluje, aby cyklistům foukal pouze do zad, mírný vítr má povinnost začít vát kdykoli, když je horko

11. Mravencům a jehličí se zakazuje výskyt na všech mýtinách, kde hrozí nebezpečí, že si tam rozloží deku rodiny nebo milenci. V druhém případě se též přikazuje cikádám a lesnímu ptactvu, aby vytvořilo romantickou kulisu.

12. Tornádům se povoluje řádit pouze v liduprázdných končinách nebo na polích, ale až po sklizni. Jestliže tornádo i přesto rozloží jakoukoli stavbu, požaduje se, aby následující den vzniklo tzv. antitornádo, které ji opět složí do původního stavu

13. Slunci se ukládá povinnost vysvitnout vždy, když je čerstvě pověšeno mokré prádlo

14. Mlha se připouští pouze v noci. Přísný zákaz mají mlhy v jakoukoli denní dobu na silnicích, křižovatkách a vůbec všude, kde ruší bezpečnost provozu

15. Smog se jednou pro vždy zakazuje bez ohledu na typ průmyslového provozu nebo na to, co pantáta narve do kamen, aby ušetřil

16. Povodeň je nutno oznámit na úřední desce nejméně tři dny předtím, než se postaví povodňové zábrany. Pojišťovny mají zakázáno v takovém případě úřední desku číst a ukládá se jim povinnost vyplatit škody do posledního halíře.

17. Námraza se povoluje pouze na k tomu určených plochách, to jest na rostlinstvu a skalách k dokreslení krás zimní krajiny

18. Pro náledí a ledovku platí stejná směrnice jako pro námrazu, oba jevy však mají přísný zákaz výskytu na veřejných cestách

19. Bouřky, hromy a blesky mají povoleno strašit pouze neposlušné děti a všechny, kteří tuto petici nepodepíšou

20. Měsíci se přikazuje být v úplňku vždy za bezmračné oblohy, slunci se naopak přikazuje zapadat a vycházet pouze ve spolupráci s mraky k zaručení výskytu červánků

21. Vzhledem k tomu, že historické názvy českých měsíců již neodpovídají současné klimatické situaci, požadujeme jejich přejmenování následovně, dokud nebudou uzákoněny požadavky z naší petice:

I. Mrznem

II. Kosor

III. Studen

IV. Bahen

V. Teplen

VI. Vedren

VII. Vedrenec

VIII. Horken

IX. Paří

X. Mlhen

XI. Sračkopad

XII. Mrzinec

V případě, že nám nebude ve všem vyhověno, začneme každoroční průvody Prahou v exotických kostýmech, eventuálně polonazí!

  • Sdílet: