Blogosvět.cz logoBlogosvět.cz logo

Proč je Turek stokrát lepší než Nerudová

Pro pořádek bych rád konstatoval, že včerejší debatu zmíněných lídrů kandidátek na CNN jsem neviděl, protože na to nemám (televizi).


V poslední době jsem nicméně slyšel, protože jsem si je se zájmem pustil, několik rozhovorů s Filipem Turkem. A bohužel jsem neunikl ani intelektuálním výkonům paní Nerudové. Té se dá uniknout snad jedině tím, že mi odpojí elektřinu a to systém nikdy nedopustí, protože by ztratil kontrolu. Obrázek jsem si tedy udělal velice rychle už před včerejším extempore.

Musím konstatovat, že je pozoruhodné, jak se establishment zleva zprava do Turka pustil, sotva jeho hvězdička začala svítit. Vůbec mne to nepřekvapuje. A je úplně jedno, jestli tohoto politicky nezkušeného kandidáta kritizuje nebo rovnou zesměšňuje Topolánek, Kalousek nebo nějaký jiný EU zplozenec. Už vůbec je jedno, jaké uvádí důvody, protože ten hlavní zůstává nevyřčen a všechny kritiky spojuje. Je jím pochopitelně obava, že se objevil někdo, kdo stojí mimo systém a má byť teoretický potenciál aspoň trochu ho narušit. Kapři si rybník nevypustí.

To, že zrovna Nerudová seděla proti Turkovi, je jenom shoda okolností. Mohl tam sedět v zásadě kdokoliv a všichni by jinými slovy říkali totéž. V rybníku je bahno, potřebujeme větší rybník. Vypustit a odbahnit potřebujete, soudím já.

Osobně Turka volit nehodlám a Nerudovou už vůbec ne, ještě jsem při smyslech. Ale kdybych si měl vybírat, tak podobně jako někteří studenti ve studentských volbách budu volit možnost řídit svůj osud sám. Což Nerudová opravdu nesymbolizuje, ta je řízena.

Raději tedy roztáčet kola nadupaného dieselu s Turkem i s rizikem, že se rozbijeme v zatáčce, než nedýchat s Nerudovou, abych co, zachránil planetu? Planeta zachránit nepotřebuje. Svět svobodných lidí potřebuje zachránit před Nerudovými. Je čas na alternativu, ne nutně tureckou.

  • Sdílet: